A Zoltán- és Diana tó horgászszabályzata (érvényes: 2017.05.01-től) Frissítve: 2017.07.01.
 
HORGÁSZJEGYEK: Horgászjegyet váltani kizárólag érvényes horgászigazolvány és állami jegy birtokában lehet. Minden jegyünkkel kizárólag egy horgász horgászhat, kivétel a családi jegy, amivel maximum 3 horgász jogosult a horgászatra. A horgászjegy kiváltása a tó horgászrendjének automatikus elfogadását jelenti. A szabályok nem betartása esetén az eset súlyosságától függően kitiltás is lehet a következmény! Zoltán Horgásztó:
  • Nappali horgászjegy: (reggel ½ 6-tól este 21 óráig érvényes) 3.500 Ft, 2 bot, azokon botonként max 2 horog, elvihető hal: 2 nemes (max. 4kg/db és összesen max. 5kg) ebből 1 ragadozó lehet, ami max. 3kg és 3kg egyéb hal. A szerencsehalak érvényesek ezzel a jeggyel.
  • Sporthorgász jegy: (reggel ½ 6-tól este 21 óráig érvényes) 1.500 Ft, 2 bot, azokon botonként max 1 horog, nem vihető el hal. A szerencsehal nem érvényes.
  • Éjszakai jegy: este 19 órától reggel ½ 6-ig érvényes. 4.500 Ft, 2 bot, azokon botonként max 2 horog, elvihető hal: 2 nemes (max. 4kg/db és összesen max. 5kg) ebből 1 ragadozó lehet, ami max. 3kg és 3 kg egyéb. A szerencsehalak érvényesek ezzel a jeggyel.
  • Családi jegy: érkezéstől számított 24 órán keresztül érvényes, 7.500 Ft, 5 bot, azokon botonként max 2 horog, elvihető hal: 4 nemes (max. 4kg/db, összesen max. 10kg) ebből 2 ragadozó lehet, ami max. 3kg/db, 6kg egyéb. A szerencsehalak érvényesek ezzel a jeggyel.
  • Gyerekjegy: 1.500 Ft, 1 bot, azokon botonként max 2 horog, elvihető hal: 1 nemes (max. 4kg/db), 1,5 kg egyéb.
Harcsából elvihető maximális méret: 5 kg. A nemes halból elvihető legnagyobb méret 4 kg/darab. Az ennél nagyobb halakat mérés és esetleges fotó készítése után haladéktalanul vissza kell engedni. Szákba tenni szigorúan TILOS! Diana Horgásztó:
  • Napijegy: reggel ½ 6-tól este 21 óráig, 20.000 Ft, 2 bot, azokon botonként max 1 horog, elvihető hal: 1 db csuka, 1 db süllő, 1 db ponty, 1 db amur. Összesen maximum 8 kg lehet és maximum 4 kg/darab, a csuka/süllő súlya max 3 kg. A szerencsehalak érvényesek ezzel a jeggyel.
  • VIP JEGY: reggel ½6-tól este 21 óráig, 10.000 Ft, feltétele, hogy tagja legyen a facebookon a Zoltán és Diana tó VIP tagok csoportjának. A felvétel ingyenes, csak jelentkezni kell. 2 bot, azokon botonként max 1 horog, nem vihető el hal. A szerencsehalak érvényesek ezzel a jeggyel.
  • Bojlisjegy: 3 x 7.500 Ft/nap, minimum 3 napos horgászat esetén érvényes. A horgászatot minden esetben az érkezés napján reggel 6 órától az utolsó nap 20 óráig számoljuk, azaz 2 éjszakát tartalmaz. Minden további 24 óra 7.500 Ft, 2 bot, azokon botonként max 1 horog, nem vihető el hal, a szerencsehal nem érvényes.
  • Pergetőjegy: 5.000 Ft/nap (reggel ½ 6-tól este 21 óráig érvényes) 1 bot, 1 műcsali. Kizárólag pergetésre és műlegyezésre jogosít. Hal nem vihető el, szerencsehal nem érvényes.
STÉGEK: A Diana tavon kizárólag a stégekről, illetve több személy esetén a stégek 5m-es körzetében lehet horgászni. Ezektől eltérő helyeken, a füvön horgászni tilos. Egy stégre egy időben maximum 3 napijegy váltható. Stéget KÖTELEZŐ előre foglalni a www.horgaszhelyfoglalas.hu oldalon. Amennyiben nem foglal stéget, nem tudjuk a garantálni, hogy le tud ülni horgászni. Ha lefoglal egy stéget elvárjuk, hogy megjelenjen aznap horgászni, illetve ha mégse tud eljönni, kérjük 24 órával előtte telefonon, a 06207766298-as számon vagy a gobolvendeghaz@gmail.com címen jelezze ezt felénk lemondását. A lefoglalt helyeket a horgászat napján legkésőbb délelőtt 10 óráig tartjuk. Amennyiben valaki lemondás nélkül nem jelenik meg a lefoglalt napon, úgy a jövőben nem tudunk foglalást elfogadni az adott személytől. A Diana tó stégjei mellett található tűzrakók nem szemetesek! Kérjük a szemetet a horgászhelyekhez közel elhelyezett szemetesekbe dobni. Mostantól minden horgászat megkezdése előtt a halőr ellenőrzi a tűzrakók tisztaságát, és amennyiben abban hulladék található, azt eltávolítja. Majd a horgászat végeztével újra ellenőrzi, és ha azt tapasztalja, hogy az nem az átadott formájában van, akkor távozáskor 500 forint tisztítási díjat számítunk fel a horgász számára! Figyelem: a díjból nem meggazdagodni akarunk, csupán olyan állapotban szeretnénk visszakapni a horgászállásokat, ahogy azt átadjuk. HALVÉDELEM: A Diana tavon a halak méretéből adódóan, a "fogd és ereszd vissza" szellemében, fokozott figyelmet szánunk a halak kíméletes fárasztása, kiszákolása, a horog kiszabadítása és a visszaengedés tekintetében. Akik nem fogadják el ezeket a szabályokat, azokat az esetleges félreértések és kellemetlen szituációk elkerülése végett, kérjük válasszanak más horgászvizet.
  • A halakat szákba rakni szigorúan tilos (ez alól a napijegy (20000 forintos) a kivétel), fotózás után azonnal vissza kell őket a vízbe helyezni.
  • A kifogott halat fotózni kizárólag térden/guggolva a halat a vastag matrac/bölcső fölé emelve lehet.
  • Pontybölcső, vagy vastag, magas peremes matrac használata kötelező (bölcső bérelhető 1000Ft/nap), a nyári időszakban a felmelegedett pontymatracot/pontybölcsőt vízzel locsolva hűteni kell!
  • Hal fertőtlenítő használata kötelező (vásárolható a halőrház melletti kisboltban)
  • Etetőanyagként kizárólag friss etetőanyag használható, a több napos etetőanyagok használatát kérjük mellőzni. Amennyiben szemes termékekkel (pl. kukorica, búza) kívánnak etetni, azt kizárólag főzött állapotban lehetséges, ugyanis ezek nyers formában a halaknak kárt okozhatnak
  • Maximum 4-es méretű horog használható (tehát számozásban: csak 4-es és az ettől nagyobb számmal ellátott horog köthető a szerelékre)
  • Fonott zsinór kizárólag horogelőkének használható, ami maximum 25 cm hosszú és 0,20 mm vastagságú lehet.
  • Lead Core használata kizárólag elhagyós szerelék esetén lehetséges.
  • Főzsinórból kizárólag monofil használható, vastagsága maximum 0,35 mm ennél csak a monofil dobóelőke lehet vastagabb, de szakadás esetén nem gátolhatja az ólom szabad leesését! A dobóelőke maximális hossza (ami vastagabb a 0,35mm-nél) 8 méter.
  • A horgászrend betartását, a rendeltetésszerű horgászatot folyamatosan (0-24 óráig) ellenőrizzük. A horgász a jegy kiváltásával köteles alávetni magát az esetleges halőri ellenőrzésnek. A halőrök jogosultak a horgász okmányainak, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére és átvizsgálására!
  • Megkérjük kedves vendégeinket, ha valaki a horgászrend be nem tartásával kapcsolatos eseményt észlel, azt a tógazdánál/halőrnél jelezni szíveskedjen!
Etetőhajó használata engedélyezett, de csak és kizárólag a stéghez tartozó (stég előtti) vízterületen. KÖRNYEZETVÉDELEM: Kérjük a horgászokat és sétálókat egyaránt, hogy szemetet csak a kijelölt gyűjtőhelyeken hagyjanak. Tűzrakás, kizárólag a kijelölt tűzgyújtó területeken történhet. SZERENCSEHALAK: A Zoltán és Diana tóban 2017. március 23-án elhelyezett szerencsehalak 2017. december 30-ig érvényesek. Az előző években behelyezett szerencsehalak az aktuális naptári év végéig voltak érvényben, ezért az értük járó pénzjutalmat megfogásuk esetén nem áll módunkban kifizetni. KISKOCSIK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI: A ki- és bepakoláshoz 1 óra áll rendelkezésre, amihez ingyen biztosítjuk a kocsikat. Amennyiben a kocsit nem hozza vissza az 1 óra ingyenes használat után, minden megkezdett óra 1000 Ft-ba kerül. Célunk, hogy mindenki igénybe tudja venni a kocsikat, ezért kérjük a visszahozatalát.